top of page
roze Pioenen

Edelstenen

Face massage jade roller with cosmetic p

Kristallen in de beautywereld

Jade Roller - Facial Roller

De jade roller bestaat al sinds de 7e eeuw, waar in China geisha's en keizerinnen er op los rolden met de jade roller. De jade roller is namelijk een beauty tool, waar je zachtjes over je gezicht mee kunt rollen (naar buiten, heel belangrijk) waardoor je de bloedcirculatie stimuleert en eventueel helpt met het afvoeren van afvalstoffen. De Jade Roller beïnvloedt de huid op tal van manieren, vanwege zowel de genezende eigenschappen van de steen als het rollen van de steen op je huid. Laten we beginnen met de steen zelf.

Wanneer je de Jade steen op je huid voelt, is het eerste wat je opvalt de koelte. Deze koelte komt niet alleen de huid ten goede door ontstekingen te verminderen, maar helpt ook om donkere kringen onder de ogen te verminderen. (Leg de Roller in de koelkast voor de beste resultaten.) Het is bekend dat Jade de stroom van "levensenergie" in het lichaam beïnvloedt, bekend als de "Qi" (spreek uit chi) in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Op een vergelijkbare manier als acupunctuur brengt het de yin en yang energieën in het lichaam in harmonie. 

Op een rijtje:
 

 • Stimuleert de productie van collageen

 • Helpt vergrote poriën minimaliseren

 • Vermindering van fijne lijntjes en rimpels

 • Verlichting van spanningshoofdpijn bij het rollen over de slapen

 • Verstevigt de huid door elastine te stimuleren

 • Tonen gezichtsspieren voor verbeterde elasticiteit

 • Verhoogt de zuurstofniveaus in de bloedstroom

 • Bevordert lymfedrainage en verbetert de bloedcirculatie

 • Vermindert ontstekingen 

 • Verhoog Chi, een levenskrachtenergie om de stroom tussen meridiaanpunten te verbeteren 

 • Vermindering van wallen en rimpels rond de ogen 

 • Minimaliseert vlekken rond de kin en kaaklijn welke veroorzaakt worden door een opeenhoping van toxines

 • Verheldert teint en brengt je meest jeugdige gloed (weer) tot stand 

Je merkt het verschil
 

Direct merk je dat je een frissere blik hebt na gebruik van de roller. Je voelt letterlijk de spanning in het gezicht wegvloeien en de opluchting naderhand. Als je rolt met een serum, heb je het voordeel voor jouw huid gemaximaliseerd. Je gezicht zal "toned" en "relaxed" aanvoelen, net zoals het lichaam voelt na het sporten. Je hebt wat meer kleur in je gezicht en ziet er ‘levendiger’ uit. Door de elastine in je huid en de collageen productie te stimuleren, wordt de tijd van de celdeling vertraagd, waardoor fijne lijntjes voorkomen kunnen worden. We raden aan om de jade roller 'ochtends en' s avonds gedurende 3 minuten te rollen, met een zachte druk om de bloedsomloop te bevorderen en de productie van collageen te stimuleren.

Guasha face lymph draining massage with
Young and beautiful woman during Chinese

Gua Sha 

de gua sha is een soort steen die je volgens een welbepaald ritme en bewegingen over je gezicht laat glijden om de bloedsomloop te stimuleren en lymfe te draineren. Men noemt het ook wel eens een "face sculpter". De steen bestaat vaak uit rozenkwarts, jade of obsidiaan -gesteenten aan wie omwille van hun rijke energieveld gunstige mentale en fysieke eigenschappen worden toegekend. 

Oorsprong van de Gua Sha

De beauty trend vindt haar oorsprong in de oude Chinese geneeskunde, waarbij ziektes letterlijk uit het lichaam geschraapt worden. “Gua Sha” betekent dan ook letterlijk “schrapen”. In het verleden werd dat wel eens aan de hand van een bufferhoorn gedaan, tegenwoordig worden vooral jadestenen gebruikt. De gladde kant ervan wordt op een goed geoliede huid geplaatst en ritueel bewogen langs strategische drukpunten die je ook in de accupunter terugvindt. Door deze bewegingen worden bloedstromen, water en vastzittend lymfevocht los gemasseerd en afgevoerd, wat op redelijk korte termijn een voelbaar verschil zou moeten uitmaken. In de alternatieve geneeskunde wordt Gua Sha voor tal van klachten zoals spierpijn, koorts, hoest en kortademigheid, maar ook spijsverteringsproblemen aangewend. 

Voordelen van de Gua Sha

Het gezichtsritueel baseert zich op die theorie om je gelaat eens stevig onder handen te nemen. Het idee is tegelijk je bloedsomloop te stimuleren, wat op zijn beurt de vernieuwing van huidcellen stimuleert, en het overtollige water en lymfevocht dat net onder je huid zit naar de rand van je gezicht te “trekken” en via nek en hals af te voeren. Wie regelmatig schraapt, zou op deze manier een stevige, zichtbaar vollere huid moeten krijgen.

Enkele voordelen op een rijtje:

 • Een betere bloedsomloop voorkomt onderhuidse ontstekingen, waardoor je minder snel last zal krijgen van uitslag of puistjes.

 • Opnieuw door die bloedsomloop werk je het verouderingsproces van de huid tegen. Verwacht niet meteen resultaat, maar een dagelijks ritueel in combinatie met de juiste producten kan wel degelijk rimpels tegengaan en zelfs zichtbaar verminderen.

 • Het heeft daarnaast ook een erg ontspannend effect, mede door de masserende bewegingen en drainerende werking. Spanningen in je gezicht, maar ook hoofd- en nekpijn worden erdoor verlicht. De Gua Sha steen raakt je onderhuidse spierweefsel, de fascia, en dat heeft niets dan helende voordelen. Voor een extra ontspannend effect kan je de steen in de frigo bewaren.

 • Omdat je bloedsomloop een boost krijgt en gifstoffen actief worden afgevoerd, krijgt je huid ook die gezonde glow terug.

Body Massage on specific points of Mix R

Hoe we gebruik maken van kristallen bij de behandelingen:

 • Kristallen worden op en rond de klant gelegd

 • Massage met facial roller

 • Gua Sha

 • Gebruik van producten waarin edelstenen verwerkt zijn

Kristallen en hun helende werking​

Kristallen zijn de laatste jaren aan een revival bezig. Al duizenden jaren geloven mensen dat ze helende eigenschappen hebben en bovendien een bron zijn van positieve energie.

 

Hoe werkt dat precies? 

Kristallen worden gevormd uit mineralen, hebben een unieke structuur en stralen een bepaalde energie uit. Ze vibreren net als elk levend wezen en object op een bepaalde frequentie. Wanneer mensen gelukkig zijn, vibreren ze op een hoge frequentie en wanneer we ons down voelen vibreren we op een lage frequentie. Kristallen zouden subtiele vibraties uitstralen die onze energie positief beïnvloeden.

Kristallen komen rechtstreeks uit het middelpunt van de aarde, waar ze ontstaan onder extreme hitte en druk. Tijdens dit proces absorberen ze de energie van alles wat hen omringt. In de meeste gevallen zijn dat de vier elementen: lucht, water, vuur en aarde. Afhankelijk van hoe en waar ze worden gecreëerd, stralen kristallen een bepaalde energie uit. Omdat alles in het leven uit vibraties bestaat, kunnen kristallen energie absorberen, doorgeven of transformeren.

Kristallen en hun hoge vibraties kunnen een balans brengen in ons hectische leven en ons helpen gronden of een intentie helpen bereiken. Bovendien zouden ze in staat zijn bepaalde blokkades op te heffen door ervoor te zorgen dat onze levensenergie beter stroomt.

Je kan kristallen zien als je persoonlijke toolkit, waarvan elk deel met zijn unieke eigenschappen je energie kan shiften in specifieke situaties of op bepaalde momenten.  Ze helpen je dagelijks leven te verbeteren en balans te vinden, laat de kristallen jou kiezen en ga voor diegene waartoe je je aangetrokken voelt. Een goed kristal om mee te beginnen is Rozenkwarts, want dat staat voor emotionele heling, vertrouwen, liefde en zelfliefde. Ook Amethist is populair omdat het kristal je beschermt tegen negatieve energie door je energie weer in evenwicht te brengen. Bovendien geeft hij je intuïtie een boost. Tenslotte is zuivere kwarts de meester genezer onder de kristallen. Hij zou gezondheid en balans brengen en positieve energie versterken.

Je kan kristallen gebruiken bij meditatie, ze thuis een speciaal plaatsje geven of ze elke dag bij je dragen in je broekzak, handtas of op je bureau. Wanneer je kristallen koopt is het belangrijk om ze te reinigen en te zuiveren alvorens je ze gebruikt. Op die manier eigen je het kristal jezelf toe en zorg je ervoor dat het vrij is van energie van anderen. Bovendien kan je je kristallen opladen door ze een nacht in het licht van de volle maan te leggen, maar vermijd dit wanneer er een eclips is. 

Elk kristal heeft zijn eigen kracht

Hieronder zijn er een aantal opgelijst:

 • Amethist ontstresst en draagt bij tot een goede nachtrust. De paarse steen zou negatieve energie absorberen.

 • Blauwe chalcedoon brengt innerlijke rust en vrede. Het lichtblauwe kristal helpt je beter te communiceren.

 • Citrien helpt succes en rijkdom aan te trekken. Het gele kristal absorbeert niet alleen negativiteit, maar verwijdert het ook.

 • Diamant kan je helpen belangrijke inzichten te krijgen. De steen heeft een enorm krachtige energie en kan diepe lagen van je bewustzijn bereiken.

 • Eldariet helpt je ontspannen. De groen-zwart gespikkelde steen kan je bijstaan in het overwinnen van angsten en fobieën.

 • Fluoriet helpt je beter georganiseerd te zijn en brengt structuur aan in je leven. Het kristal bestaat in verschillende kleuren en geeft je zelfvertrouwen een boost.

 • Granaat geeft je een extra dosis doorzettingsvermogen en daadkracht. De bloedrode steen helpt je bovendien herbronnen.

 • Hematiet helpt je focus te bewaren wanneer je met uitdagingen wordt geconfronteerd. Met de hulp van dit zilverachtig kristal concentreer je je op wat echt belangrijk is.

 • Jade heeft een zuiverende en stabiliserende werking. De groene steen versterkt je intuïtie en brengt sereniteit.

 • Kwarts zorgt voor innerlijke rust. Het doorzichtig kristal zorgt ervoor dat je je extra verbonden voelt met jezelf.

 • Lepidoliet steunt je in al wat je onderneemt, zoals een nieuwe carrièreswitch. Het lila of grijzig kristal helpt je bij het afbouwen van slechte gewoontes.

 • Malachiet brengt rust en balans. De groene steen reinigt je chakra’s en stimuleert je energiestroom.

 • Onyx brengt je een positieve kijk. en kan helpen trauma’s  te genezen. De gitzwarte steen helpt negativiteit uit je leven te bannen.

 • Prasioliet zet negatieve energie om in positieve energie. De lichtgroene steen stimuleert creatief denken en verwarmt het hart.

 • Rozenkwarts helpt je hart open te stellen voor de liefde waar je op dat moment nood aan hebt. Dat kan de liefde van je wederhelft, een familielid, vriend of jezelf zijn.

 • Seleniet houdt negatieve emoties als angst, woede en verdriet op een afstand. De witte of transparante steen hoedt je voor slechte karma.

 • Tijgeroog geeft kracht en boost je zelfvertrouwen. Met behulp van deze goudbruine steen laat je je creativiteit de vrije loop.

 • Unakiet geeft inzichten en werkt kalmerend. De gespikkelde steen absorbeert bovendien elektromagnetische stralingen als je hem dicht bij een apparaat plaatst.

 • Valkenoog ontstresst en brengt rust. De donkere steen laat je het groter geheel zien en helpt je negatieve gedragspatronen doorbreken.

 • Woenstijnroos geeft houvast en controle. De beige steen versterkt je intuïtie in lastige situaties.

 • Zwarte obsidiaan is een spiegel voor je ziel. De zwarte steen bant stress en negatieve patronen uit je leven.

 • Facebook
 • Instagram
bottom of page