top of page
roze Pioenen

Nagels

Maak je look compleet met prachtige gelnagels!

Voordelen van gelnagels:

 • Corrigerend

 • Altijd verzorgd

 • Vrouwelijk

 • Elegant

 • Sterk, stevig

 

Voor het plaatsen van gelnagels wordt er gewerkt met de kwalitatief hoogstaande producten van Pronails.

De plaatsing van de gel kan gebeuren op je eigen nagels. Indien je zelf al lange nagels hebt, wordt er een verstevigende laag gel aangebracht. Indien je nagels te kort zijn en je wil toch meteen mooie lange nagels, dan worden deze verlengd met tips of sjablonen.

 

Tips

Tips zijn kunstnagels die op je natuurlijke nagels gekleefd worden met speciale nagellijm, zonder deze te beschadigen. De gellaag wordt hier bovenop aangebracht. Op deze manier heb je meteen stevige en mooie lange nagels zonder te wachten. Als je nagels groeien, groeit de tip uit en zorgt de sterke gel ervoor dat je lange nagels kan houden. Indien je van kort naar lang wil gaan zonder te wachten, zijn tips dus aangewezen.

 

Sjablonen

Sjablonen worden net zoals tips geplaatst indien je van kort naar lang wil gaan zonder te wachten. Het verschil is dat de verlenging volledig in gel wordt gemaakt en er daarom geen lijmen aan te pas komt. Er wordt eerst een sjabloon op je vinger geplaatst die netjes aansluit op de natuurlijke nagel. Dan wordt de gel over de nagel en de sjabloon verdeeld. Na het uitharden kan de sjabloon worden verwijderd en wordt de nagel in model gevijld en verder afgewerkt naar wens.

Het is goed om te weten dat hoe langer de nagels zijn, hoe kwetsbaarder ze zijn. Velen moeten wennen aan (erg) lange nagels. Het is dan ook aan te raden om voor de eerste keer een gemiddelde lengte te kiezen. Bij de volgende afspraken kan de lengte aangepast worden.

 

Voorbereiding

Voor de gel wordt aangebracht wordt er een mini-manicure uitgevoerd: de nagels in model brengen en mat vijlen, de nagelriemen verzorgen en de dode huidcellen of overtollige velletjes verwijderen. Daarna wordt er een primer aangebracht om het vocht uit de nagels te trekken en ervoor te zorgen dat de gel zich goed aan de nagelplaat hecht.

 

Na deze hele voorbereiding komt het plaatsen van de gel.

Het doel is om de gel zo dun mogelijk aan te brengen en de nagels natuurlijk te laten ogen. De gel is een stroperige substantie dat met een penseel op de natuurlijke nagel in laagjes wordt gemodelleerd en opgebouwd en elke keer wordt uitgehard onder een UV-lamp of LED-lamp. De UV-A straling in de lamp is zeer laag gedoseerd en je huid wordt er niet bruin van.

 

De nagels kunnen op 3 manieren afgewerkt worden:

 • Naturel: een transparante laag gel over de nagels.

 • French: een witte, parelmoeren of gekleurde nagelrand. Een french oogt chique met een roze nagelbed.

 • Colour: op dit moment zijn de full colours heel populair. Door de gekleurde gel lijkt het of je nagels gelakt zijn. Met een ruim assortiment aan kleuren is er voor ieder wat wils en elk seizoen zijn er nieuwe kleuren. Zo blijf je up-to-date met de laatste modetrends.

Je kan ook elke keer afwisselen zoals vele klanten doen.

Ook wat de vorm betreft zijn er tal van mogelijkheden: lang, kort, rond, puntig, recht, ... Afhankelijk van je smaak, lifestyle en de vorm van je natuurlijke nagel wordt er een nagelvorm geadviseerd die perfect bij je past.

Indien je dit wenst kunnen de nagels ook versierd worden.

 

Bijwerking:

Naarmate je natuurlijke nagels groeien, groeit ook de gel mee uit. Je nagels moeten dan terug bijgewerkt worden. Als je dat niet zou doen, dan zouden de kunstnagels kunnen breken en uiteindelijk je eigen nagels beschadigen. Bij een bijwerking worden de nagels terug op lengte gebracht. Het oude product wordt er voor 95% afgevijld en verder dienen je nagels een nieuwe laag gel te krijgen tot tegen de nagelriem. Afhankelijk van de groeisnelheid van je nagels duurt dit 3 à 4 of heel soms 5 weken. Bij de grote meerderheid dienen de nagels na 3 weken bijgewerkt te worden.

Mocht je de gelnagels eraf willen halen doe dit dan niet zelf maar maak een afspraak om zo het beschadigen van je eigen nagels te voorkomen.

 

Enkele veelgestelde vragen:

Worden de natuurlijke nagels beschadigd?

Je natuurlijke nagels worden enkel licht opgeruwd. Er wordt gewerkt met kwaliteitsproducten en de nodige zorg zodat je nagels niet aangetast worden. Zoals gezegd kunnen de gelnagels ook verwijderd worden, doe dit niet zelf maar maak een afspraak om zo het beschadigen van je eigennagels te voorkomen.

 

Waarom verkleuren de gelnagels?

Als je veel onder de zonnebank gaat of in de zon ligt kan het zijn dat de witte boord (bij french) geler wordt. Wanneer je nagels laat zetten zit er in de glanslaag steeds UV bescherming, dit is tegen verkleuring. Natuurlijk zal dit geen 4 weken houden, het slijt af. Indien je veel onder de zonnebank gaat of in de zon ligt is het aan te raden om over je nagels nog een extra laagje nagellak met UV bescherming te gebruiken en dit toch wekelijks te herhalen, zo blijven je nagels mooi wit en krijgt enkel je lichaam een bruin kleurtje.

Kan een nagelbijter gelnagels laten plaatsen?

Dit kan uiteraard. Je moet wel rekening houden dat de nagels van een nagelbijter sneller groeienen dat er tips zullen worden geplaatst.

Het is aan te raden om de eerste 2x om de 2 weken te komen. Zo ben je zeker dat je gelnagels nog intact zijn en je eigen nagels de kans hebben gehad om te groeien. Indien je langer zou wachten kunnen er al een aantal nagels losgekomen zijn en kan je je eigen nagel alweer afgebeten hebben. Zo moet je natuurlijk steeds opnieuw beginnen. Na 2x 2 weken zal er bijna niets meer overblijven van de tip en zit je op je eigen nagels, wat veel steviger is. Daarna kan je zoals iedereen om de 3 à 4 weken je nagels laten bijwerken.

Kan je alles doen met gelnagels? Waarop moet je letten?

Je mag en kan in principe alles doen met gelnagels, hieronder zijn wel enkele tips om ze goed te onderhouden:

 • De gellaag op je nagels vormt een verstevigende bescherming. Je nagels zijn dus minder gevoelig, breken minder snel en scheuren minder eenvoudig in. Door het feit dat je je nagels goed kan laten groeien kan dit mogelijk hinderlijk zijn voor bepaalde handelingen. Knip je gelnagels nooit bij, anders zullen ze barsten maar vijl ze korter met een speciale vijl.

 • Draag handschoenen bij het schoonmaken, bij het gebruik van bijtende chemische middelen (terpentijn, bleekwater, ammoniak, aceton e.d.) maar die zijn ook voor je natuurlijke nagels allerminst goed, etc…

 • Om je nagels in topconditie te houden is het sterk aan te bevelen om je nagelriemen dagelijks met nagelriemolie te verzorgen.

Waarom gelnagels en geen acrylnagels?

Het eerste onderscheid ruik je meteen: gelnagels verspreiden veel minder geur dan acrylnagels. Bij gelnagels wordt de gel op het nagelbed of de tip aangebracht waarna deze onder een UV-lamp of LED-lamp uitgehard wordt. Acryl is hard en iets steviger dan gel maar daartegenover staat dat gel veel soepeler en aangenamer is om te dragen dan acryl. Door deze flexibiliteit geven ze ook iets mee bij stoten. Gelnagels voelen niet alleen natuurlijker, ze zijn ook vriendelijker voor je natuurlijke nagels.

 • Facebook
 • Instagram
bottom of page